Sedinta foto in ziua nuntii

Aţi hotărât să vă uniţi destinele … aţi stabilit data nunţii, febra pregătirilor ia amploare. Aţi ales locaţia, biserica şi începeţi să contractaţi diferite servicii din domeniu … DJ, formaţie, decor etc. şi alegeţi – bineînţeles – şi fotograful, a cărui misiune este – evident – să surprindă cele mai frumoase momente şi expresii.

Am decis să scriu acest articol, fiindcă – din diferite discuţii cu potenţiali miri – am simţit că încă nu se conştientizează cu adevărat importanţa fotografiilor. De ce spun acest lucru? Ce m-a determinat să trag această concluzie? Răspunsul e simplu: uşurinţa cu care se renunţă – printre altele – la şedinţa foto din ziua nunţii.

Cu toţii ştim că în ziua nunţii veţi avea grămadă de lucruri şi preocupări pe cap. Strâns legat de acest aspect, în ziua nunţii veţi fi încercaţi de felurite trăiri, ceea ce se va reflecta clar pe mimica şi expresia dvs. Aici se face diferenţa între un fotograf amator şi unul profesionist. Cel amator se va limita la cadrele „standard” şi la clişee, cel profesionist în schimb va surprinde în mod creativ toate aceste emoţii, trăiri şi expresii, rezultatul fiind numeroase fotografii frumoase şi inedite. Vă asigur însă şi de faptul că în cadrul unei şedinţe foto în ziua nunţii se realizează fotografii excepţionale, de care vă veţi bucura întreaga viată. În cadrul unei astfel de şedinţe vă veţi putea detaşa de eveniment (pentru minim 2 – 3 ore), veţi putea uita de restul invitaţilor, de soacră, de paşii învăţaţi cu sârguinţă pentru primul dans şi vă veţi putea prezenta în faţa fotografului profesionist aşa cum sunteţi voi.

Aveţi aşadar încredere în fotograf, nu vă sfiiţi că nu ştiţi cum să „staţi” pentru poze, fotograful vă va îndruma pas cu pas şi vă va fotografia in ipostaze ce vă vor avantaja. Vă asigur că un fotograf de nuntă profesionist nu lucrează cu fotomodele cu experienţă, ci miri – ca dvs. – şi nu se aşteaptă de la dvs. să ştiţi de dinainte cum să vă comportaţi în fata aparatului. Este firesc să aveţi trac de aparat şi emoţii însă acestea nu sunt motive suficient de întemeiate pentru a renunţa la şedinţa foto din ziua nunţii. Acelaşi lucru se aplică şi pentru şedinţa foto de după nuntă. Mulţi renunţă atât la şedinţa foto din ziua nunţii, cât şi la cea de după nuntă, argumentând că, dacă fotograful este bun, sigur vor ieşi fotografii frumoase şi la nuntă, deci şedinţele foto nu sunt importante. Această concepţie este total greşită.

Muzica, decorul, servirea la restaurantul unde are loc nunta etc. sunt importante pentru reuşita nunţii. Ei bine …. fotografiile sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai mult. Fotografiile dăinuie, fiind dovada emoţiilor şi trăirilor dvs. Fotografiile „rezistă în timp” şi readuc la suprafaţă amintiri plăcute şi bucurii de fiecare dată când le veţi privi.

Doresc să vă încurajez să alegeţi fotograful de nuntă pentru că iubiţi fotografiile şi – implicit – amintirile înmagazinate în acestea, NU pentru că „aşa se face/aşa fac toţi”! Respectaţi munca sa, sprijiniţi-l în efortul său de a scoate ce este mai bun din dvs. şi ca răsplată veţi primi un pachet superb de amintiri.

Evitaţi deci să priviţi şedinţele foto ca pe un corset incomod, de care abia apucaţi să scăpaţi. Aceste şedinţe foto sunt nişte ocazii nemaipomenite, în care fotograful poate scrie frumoasa dvs. poveste de dragoste prin fotografiile sale!

Marius Andron
BMCMEDIA

Leave a comment